Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ‘Alexandru Ioan Cuza’, a făcut un apel la europarlamentarii români, dar și la instituțiile din România cu privire la o recomandare a UE, respectiv ‘părinte 1’ și ‘părinte 2’, relateaza Dc News.

‘Hotărârile de la Bruxelles, care se referă la sintagmele ‘părinte 1’ și ‘părinte 2’ au statut de recomandări. Ulterior, se transformă, prin deciziile unor state, în reglementări. Înțeleg că deja prin unele țări ale Europei, în loc de ‘mamă’ și ‘tată’ se trece la ‘părinte 1’ și ‘părinte 2′. România este stat membru UE. Din păcate, constatăm cu amărăciune, ca Federație, că în România există numeroase discuții în acest sens.’, a spus Ciocan.

‘Reprezentanții pe care i-am trimis la Bruxelles nu au avut niciun punct de vedere să notifice organismele central-europene că deviza ‘Unitate în diversitate’ se referă, mai ales, la principii precum culturalitatea, tradițiile statelor, care fac parte din ceea înseamnă stat național, suveran, independent și indivizibil. Bruxelles nu a cerut niciodată cedarea suveranității, sub nicio formă, dar prin toate lucrurile care se produc astăzi vânzarea terenurilor, acceptarea unor situații care devin reglementări.’, a menționat Ciocan.

‘Starea de lucruri referitoare la ‘părinte 1’ și ‘părinte 2’ ne alertează și ne nemulțumește. FSDPR își propune să solicite tuturor organismelor României, ONG-uri, organizații culturale, politice, nepolitice, Academiei Române și oricărei alte instituții să nu mai stea pe margine, ci să acționeze! Noi solicităm expres ca în România niciodată titulatura de ‘mamă’, cuvânt sfânt, primul cuvânt al unui copil, să nu fie vulnerabilizat sau pus în pericol de nicio recomandare, precum nici cuvântul ‘tată’. Cerem ca orice lucru care ar aduce atingere valorilor, tradițiilor noastre, istoriei noastre de mii de ani, care ne-a certificat ca stat și popor pe aceste meleaguri, să nu mai fie puse în pericol!’, a declarat Ciocan.

Vezi AICI mai mult!