Operațiune dificilă în Munții Bucegi. În perioada  14-30 aprilie are loc transportul materialelor de construcție pentru lucrările de reabilitare și modernizare ale Stației Meteorologice de la Vârful Omu.

,,Este o operațiune anevoioasă pentru că se desfăsoară în condiții de iarnă la o altitudine de 2505 metri, unde stratul de zăpadă depăseste în această perioadă 180 de centimetri grosime”, potrivit ANM.

http://

 

Potrivit sursei citate, această operațiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgentă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigură transportul a 144 de tone de materiale de construcție.

,,Echipă tehnică de la sediul central al Administrației Naționale de Meteorologie, colegii de la Centrul Meteorologic Regional Muntenia și de la Stația Meteorologică Vârful Omu au avut o contribuție importantă la această acțiune.

Mulțumim sprijinului acordat de către Departamentul pentru Situații de Urgentă al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne precum și tuturor colegilor implicați”, mai precizează sursa citată

Sursa text și foto: Administrația Națională de Meteorologie