Cea de-a 17-a ediţie One Night Gallery are loc, sâmbătă, în Constanţa, la monumentul istoric Vila Şuţu, unde publicul va putea experimenta un mix inedit, de natură şi tehnologie, în cadrul expoziţiei itinerante „One Night Gallery Love RIZI”, potrivit news.ro.
Creaţiile studioului RIZI au fost explorate prima dată în cadrul ediţiei din Bucureşti, pe 11 august, la Grădina TVR Molière. One Night Gallery a dat startul unei serii de expoziţii care vor avea loc la Constanţa, Cluj şi Iaşi.
Vila Şuţu din Constaţa, unde va avea loc One Night Gallery pe 21 august, a fost construită în 1899 de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existenţă, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuinţa privată a prinţului Şuţu şi a familiei acestuia, la punct de observaţie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la Consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace şi Curte de Apel.
În 2011, casa a revenit în proprietatea familiei, iar în 2018 a fost achiziţionată de Theodor Lucian Ichim (Unigrains Trading) care a pus-o la dispoziţia One Night Gallery pentru ca publicul să o poată descoperi din nou.
Grădina va găzdui expoziţia, iar parterul va fi disponibil pentru vizitare, cu tururi ghidate.
One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta şi tehnologia într-un nou concept de expoziţie ad-hoc şi care susţine tinerii artişti români. One Night Gallery este o punte între artist şi public, care îi provoacă pe artişti să folosească noi instrumente de storytelling digital, realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalaţii neconvenţionale. Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experienţe multisenzoriale.

Sursa: news.ro