O echipă din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este în cele din urmă aşteptată în China pentru a ancheta originea pandemiei, la mai bine de un an de la apariţia noului coronavirus, relatează Agerpres, care citează AFP.

Vizita celor zece experţi ai OMS reprezintă un subiect extrem de sensibil pentru regimul chinez, dornic să evite orice responsabilitate pentru epidemia care a provocat peste 1,8 milioane de decese pe întreg globul. Într-o asemenea măsură încât această vizită capătă aspectul unei misiuni secrete. Datele sale nici măcar nu au fost specificate, OMS făcând referire pur şi simplu la ”prima săptămână a lunii ianuarie”, notează AFP.

Deşi a reuşit să eradicheze practic boala de pe teritoriul său, Beijingul nu a reuşit să-l împiedice pe preşedintele SUA, Donald Trump, să acuze în mod regulat că a răspândit ”virusul chinez” pe planetă – şi chiar că l-ar fi lăsat să scape dintr-un laborator de virologie din Wuhan, oraşul din centrul ţării în care a apărut virusul, la sfârşitul anului 2019.

Sursa: Agerpres

Foto: courthousenews.com