Potrivit stiripesurse.ro, se contureză două noi scenarii pentru deblocarea situaţiei, ambele în contradicţie cu decizia BPN al PNL de a-l susţine pe Florin Cîţu.

Prima variantă ar fi ca preşedintele Klaus Iohannis să-l propună tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru. În această situaţie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea merge fără probleme la USR-PLUS.

A doua variantă ar fi una care ar lovi direct în unitatea Alianţei USR-PLUS. Preşedintele Iohannis l-ar desemna premier pe Dacian Cioloş, manevră care l-ar lăsa pe Dan Barna în afara jocului. Ludovic Orban ar avea liber la preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Dan Barna a anunțat marți că își retrage candidatura pentru șefia Camerei Deputaților, propunându-l pentru acest post pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, exprimându-și speranța că astfel se poate depăși blocajul în negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare.

De asemenea, Barna le-a propus lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intre toți trei ca vicepremier în viitorul guvern.

”Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri va evita blocajele, vor lua decizii rapide”, a subliniat Barna.