Premierul Nicolae Ciucă este convins că vom avea o inflație sub 10% „cât de curând”, dupa ce INS a anunțat că inflația a fost redusă la 11,2%.

„România are potențial bine identificat de mediul de afaceri și oferă importante oportunități de relocare a investițiilor și de reașezare a lanțurilor de aprovizionare. Anul trecut, țara noastră a înregistrat o creștere cu 86% a proiectelor de investiții străine directe, comparativ cu 2021 și se află într-o poziție deosebit de favorabilă dacă avem în vedere creșterile de 17% sau de 20% înregistrate de alte state din Europa.

Datele economice sunt încurajatoare. Inflația a fost redusă la 11,2%, deci este o scădere substanțială. Dacă ne menținem trendul, cumpătarea și rânduiala la nivelul administrației și la nivelul Executivului pe măsurile pe care ni le-am propus, sunt convins că vom avea, cât mai curând, inflația sub 10%. Am aprobat un set de măsuri pentru a controla cheltuielile publice, astfel încât să direcționăm resursele acolo unde este mai multă nevoie – investițiile.

Efectele benefice pe care investițiile le au pentru economia noastră, în condițiile în care ne-am angajat să asigurăm creștere economică și prosperitate, ne responsabilizează să folosim acest moment de oportunitate și să menținem dorința de a investi a mediului de afaceri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.