Nicolae Ciucă a anunțat că o companie americană vrea să dezvolte capacități de preluare a produselor energetice în România. Premierul a discutat cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

“Astăzi am avut o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţi de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară. După întâlnirea de astăzi de dimineaţă există o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator, care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus de independenţă energetică.

Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care putem să le luăm pe termen scurt să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice”, a declarat premierul.

Last Energy este o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

Din perspectiva efortului comun în cadrul Parteneriatului Strategic România – SUA, premierul a arătat că în România există specialiști capabili să ajute la implementarea unui astfel de proiect inovativ, care poate contribui la realizarea obiectivului strategic de atingere a independenței energetice.

“Deosebit de consistentă discuția cu reprezentanții Last Energy. În colaborare cu RATEN, va fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma Mioveni, complementar investițiilor deja anunțate în domeniul nuclear. Avem specialiști capabili să pună umărul la implementarea acestui proiect inovativ, care contribuie la creșterea independenței energetice a României”, a transmis premierul după discuții.