Nu ar fi o bună „practică la nivelul Guvernului” modificarea sistemului de taxare a companiilor, declară premierul Nicolae Ciucă. Cota unică de impozitare trebuie aplicată „aşa cum este ea”. 

„Cota unică trebuie aplicată aşa cum este ea stabilită şi cum a fost prevăzută iniţial. S-a discutat şi am discutat cu reprezentanţii Consiliului fiscal şi în urma discuţiilor şi analizelor pe care le-au prezentat am stabilit să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă vor exista modificări de taxe pe care le plătesc firmele în acest moment, prim-ministrul a răspuns că nu este vorba de modificare a taxelor la companii.

„În acest moment, în care am putut să vedem că măsurile de sprijin economic au contribuit la menţinerea echilibrului economic şi chiar au contribuit la o creştere substanţială faţă de trimestrul precedent nu cred că ar fi o bună practică la nivelul Guvernului să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii lucrează şi pe care sunt convins că le vom discuta”, a adăugat premierul.