Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită de lucru la Bucureşti, a fost primită, joi, la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă. Agenda discuțiilor a vizat proiectele ccomune din energie și transporturi, precum și parcursul european al Moldovei. 

“În cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene”, se arata într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin, iar cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu”.

Cei doi lideri politici au discutat și teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar.

În cadrul întânirii, premierul Nicolae Ciucă a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Anterior, Maia Sandu a avut consultări politice, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, urmate de declaraţii comune ale celor doi şefi de stat.

Foto: captura video