Anul școlar 2022-2023 este ultimul care se desfăşoară pe vechiul pachet de legi ale educaţiei, a spus premierul Nicolae Ciucă. El a adăugat că apreciază dezbaterile publice şi încurajează în continuare dialogul pe marginea noilor legi.
„Avem nevoie de tot ceea ce înseamnă pregătirea acestui an, pentru că, practic, el este ultimul an care se desfăşoară pe vechiul pachet de legi ale educaţiei. Sperăm că da, ţinând cont că suntem pe partea de final a dezbaterii şi pregătirii pachetului de legi ale educaţiei, care urmează să intre în dezbatere şi aprobare la Guvern, ulterior să fie transmise spre dezbatere şi aprobare la Parlament”, a spus premierul Ciucă, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii inspectoratelor școlare pe tema pregătirii începerii anului şcolar.
El a adăugat că apreciază dezbaterile publice şi încurajează dialogul pe tema acestor legi.
„Apreciez foarte mult toate activităţile de dezbatere publică şi încurajez în continuare dialogul pe marginea pachetului de legi ale educaţiei şi sunt convins că, dacă la nivel naţional, s-a constituit într-o prioritate, atunci şi la nivelul instituţiilor vom continua să o menţinem în topul listei de priorităţi pentru activităţile guvernamentale şi, desigur, activităţile zilnice, la nivelul autorităţilor locale şi instituţiilor de profil din fiecare judeţ”, a spus premierul.

Foto: Nicolae Ciucă/Facebook