Premierul Nicolae Ciucă a afirmat vineri, de Ziua Poliţiei Române, că, pentru a menţine nivelul de încredere al oamenilor în instituţiile statului, este nevoie de delimitarea fermă faţă de cazurile punctuale, fie că acestea înseamnă atitudine neadecvată, incompetenţă sau, mai rău, corupţie.

“Sunt obiective pe care trebuie să le transpunem cât mai rapid în realitate pentru a consolida încrederea publică în profesioniştii Poliţiei Române. Încrederea se obţine greu şi se pierde foarte uşor. Pentru a menţine nivelul de încredere al oamenilor în instituţiile statului, este nevoie de delimitarea fermă faţă de cazurile punctuale, fie că acestea înseamnă atitudine neadecvată, incompetenţă sau, mai rău, corupţie. Îngăduinţa nu are loc în astfel de situaţii. Acestea trebuie semnalate şi trase rapid concluziile corecte. Pentru a se simţi în siguranţă, românii contează pe curajul, implicarea, profesionalismul, onoarea şi omenia dumneavoastră”, le-a transmis prim-ministrul poliţiştilor, în cadrul unui eveniment aniversar desfăşurat la Cercul Militar Naţional.

El şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în gestionarea activităţii ministerului şi a structurilor din subordine, menţionând că îi va fi alături în toate demersurile pentru eficientizarea şi modernizarea acestora.