România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități, transmite Guvernul după evalurările Standard & Poor’s și Fitch Rating.

„Semnalul de încredere transmis de Guvern investitorilor români și străini este reconfirmat de evaluările recente ale Agenţiilor Standard & Poor’s și Fitch Ratings. România este o țară sigură pentru investiții, oferă stabilitate și oportunități, acesta este mesajul constant pe care l-am transmis mediului economic în această perioada complicată, confirmat acum de instituțiile financiare internaționale”, a transmis Executivul într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Astfel, perspectivele de creștere sunt fundamentate pe volumul „fără precedent” al fondurilor naționale și europene care vor intra în economia românească În toate domeniile strategice – industrie, agricultură, energie, mediu, digitalizare – dar și pe politicile de dezvoltare guvernamentale.

„Pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de euro, orientat in proporție de 60% către investiții, se alătură zecilor de miliarde din fonduri naționale și europene, o finanțare fără precedent pentru economia românească.
Guvernul a început implementarea acestui mix de soluții economice și sociale și va continua să lucreze în același ritm. O economie dinamică este calea sigură spre dezvoltare, noi locuri de muncă mai bine plătite īn România, servicii publice de calitate pentru cetățeni”, transmite Guvernul.

Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanțelor.

În opinia agenției Standard & Poor’s, ratingul României este susținut de statutul de membru al Uniunii Europene și accesul robust la finanțarea de pe piețele internaționale de capital.

Sursa foto: Guvernul Romaniei