Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că razboiul din Ucraina “va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent și a lumii” și că „este important să fim pregătiți să gestionăm aceste efecte negative”.

Nicolae Ciucă a participat luni la o întâlnire cu societatea civilă și organizațiile internaționale implicate în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Întâlnirea a avut ca scop principal integrarea eforturilor autorităților cu cele ale societății civile prin dialog și coordonare cu privire la necesitățile din teren și implementarea unui mod de lucru eficient.

„După trei săptămâni grele, trei săptămâni de război și gestionare a implicațiilor lui, nu putem să nu apreciem eforturile societății civile de a oferi sprijin. Este imperios necesar să lucrăm împreună, să ne adaptăm și să identificăm noi metode de lucru care să ne ajute să gestionăm aceasta situație.

Discuția de astăzi cu factorii implicați atât din partea Guvernului și a ministerelor, dar și a instituțiilor și a ONG-urilor, ne ajută să evaluăm eficacitatea mecanismelor pe care le-am înființat și a liniilor de implementare.

Este clar că acest război va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent și a lumii. Este important să fim pregătiți să gestionăm aceste efecte negative”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Sursa foto: Guvernul Romaniei