Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, vineri, la Palatul Victoria, pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Discuţiile au vizat o paletă extinsă de subiecte de actualitate şi consultări aprofundate pe teme de securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilitatii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina. Premierul Ciucă a subliniat importanta stabilitatii politice, in contextul crizelor suprapuse pe care le resimt cetăţenii Romaniei, Republicii Moldova şi populaţia celorlalte state.
Potrivit comunicatului Executivului, discuţiile au vizat o paletă extinsă de subiecte de actualitate şi consultări aprofundate pe teme de securitate energetică, gestionarea crizei refugiaţilor, asigurarea stabilitatii politice şi evoluţii ale situaţiei de securitate regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina.
Premierul României a salutat progresul Republicii Moldova in ceea ce priveste consolidarea perspectivei integrării în Uniunea Europeană, alături de Ucraina, prin obţinerea statului de stat candidat.
”Punctele cheie ce însoţesc această decizie, adoptate în Consiliul European, trebuie tratate cu deosebită atenţie, iar România va sprijini paşii necesari ce vizeaza reformele solicitate şi deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a mentionat seful Executivului.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanta stabilitatii politice, in contextul crizelor suprapuse pe care le resimt cetăţenii Romaniei, Republicii Moldova şi populaţia celorlalte state. 
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit pentru sprijinul României, primit deja în situaţiile de criză  – ajutor material, umanitar, în produse energetice şi în susţinere politică pentru a atinge dezideratul conturării clare a drumului european al Republicii Moldova în care România a crezut întotdeauna şi pe care l-a sprijinit cu succes.

Foto: Guvernul României