Premierul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu omologul să din Landul Bavaria, Markus Söder, despre aderarea la Schengen.

”Un aspect foarte important pe care l-am discutat a fost cel legat de aderarea României la Spaţiul Schengen. Domnul prim-ministru a oferit întreg suportul dumnealui, dar şi al guvernului din Bavaria, astfel încât acest obiectiv al ţării noastre să se încheie cât mai curând posibil, existând premisele discutate ca, prin tot ceea ce a făcut ţara noastră, să demonstreze că, în continuare, este parte la soluţie şi nivelul tehnic pe care noi l-am atins în ceea ce priveşte îndeplinirea standardelor aquis-ului Schengen confirmă şi ne face să fim îndreptăţiţi să insistăm asupra aderării României la Spaţiul Schengen, îndeosebi în contextul actual”, a declarat Nicolae Ciucă în conferinta de presă comună.
El a afirmat că un alt subiect a fost cel legat de situaţia de securitate creată prin invazia forţelor armate ruseşti în Ucraina şi consecinţele acesteia, consecinţe de natură umanitară economică.

”Am discutat modul în care ţara noastră s-a implicat în sprijinul cetăţenilor refugiaţi din Ucraina, precum şi în sprijinul pe care comunitatea internaţională îl acordă Ucrainei, astfel încât să poată să facă faţă invaziei ruseşti. Totodată, am discutat de sprijinul pe care împreună putem să îl asigurăm Republicii Moldova, pentru a putea să-şi asigure parcursul european. Am menţionat activităţile pe care Guvernul României le-a întreprins şi am mulţumit, totodată, pentru implicarea Germaniei în asigurarea platformei împreună cu Germania, astfel încât ţările europene să poată să sprijine Republica Moldova pentru a putea să facă faţă actualei situaţii”, a subliniat premierul. 

Foto: Guvernul României