,,Am depus la Biroul permanent al Senatului prima mea propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naționale, un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României”, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
,,Suntem cu toții datori să respectăm drapelul României și imnul național, simboluri care reprezintă istoria românilor și pe cei care s-au jertfit pentru țară și pentru întregirea neamului.
Legea nr. 75/1994 prevede modalitățile de arborare a drapelului României și intonare a imnului național, dar nu prevede și unele informații referitoare la modul în care cetățenii trebuie să își arate respectul pentru cele două simboluri naționale”, a adăugat Nicolae Ciucă.
,,Prin modificările legislative propuse, se va interzice aplicarea, pe drapelul național a oricăror inscripții sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanților la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului național, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, precizează Ciucă.