Nancy Pelosi, lidera Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, a anunțat că a cerut să discute cu șeful Statului Major american, Mark Milley, despre îngrijorările sale cu privire la starea mentală a președintelui american în funcție și cu privire la posibilitatea ca Trump să lanseze un atac nuclear sau să inițieze un război în ultimele sale zile la Casa Albă, relatează CNN.

Un număr din ce în ce mai mare de legislatori americani, printre care și liderii democrați din cele două camere ale Congresului, cer îndepărtarea lui Donald Trump de la putere prin invocarea celui de-al 25-lea amendament la Constituția Statelor Unite, care permite vicepreședintelui și cabinetului să îl declare pe Trump inapt pentru funcție.

Lidera Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că dacă Trump nu va fi îndepărtat de Pence și cabinet, majoritatea democrată din Cameră va începe procedurile pentru un nou impeachment.

Potrivit CNN, democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să propună, luni, punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

Impeachment-ul sau procedura de punere sub acuzare este o procedură înscrisă în Constituţia americană prin care Congresul poate, în urma unei investigaţii, să acuze un oficial al puterii executive de „infracţiuni şi delicte grave” şi apoi să îl demită în urma unui proces politic. Prerogativa de acuzare aparţine Camerei Reprezentanţilor, în timp ce prerogativa judecării cazului aparţine Senatului.