Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO a oferit un interviu reputatului jurnalist Wolf Blitzer de la CNN, în platoul emisiunii “The Situation Room”, despre ce se întâmplă pe frontul din Ucraina.

Rusia a încercat să distrugă săptămâna trecută în Ucraina un sistem de apărare aeriană Patriot, fabricat din SUA, cu o rachetă hipersonică, potrivit CNN. Atacul a eșuat, iar armata ucraineană a interceptat racheta folosind sistemul Patriot, au spus oficialii, marcând prima lor utilizare cu succes cunoscută de către Ucraina a sistemului avansat de apărare aeriană la doar săptămâni după sosirea acestuia în țară.

Mircea Geoană a comentat acest subiect,  la emisiunea “The Situation Room”, la CNN.

“Este clar că sprijinul tuturor aliaților este important și aș vrea să mulțumesc Statelor Unite pentru sprijinul militar oferit Ucrainei, care este desigur îngrijorător pentru Rusia. Rusia are cantitate, însă Ucraina are calitate, dotări militare de ultimă generație de tip NATO și o viteză extraordinară a soldaților de a învăța să le folosească. Băieții noștri îi antrenează în America, în Europa, peste tot, sunt foarte impresionați de viteza și ingeniozitatea lor”, a spus Geoană.

“Ucraina merită și aparține Europei civilizate. Ucraina și-a apărat eroic libertatea și, de asemenea, apără interesele tuturor. Nu pot spune în ce împrejurări s-ar întâmpla partea instituțională a integrării în vest, dar știu că locul Ucrainei este cu noi în Europa civilizată. Ucraina face parte din familia democrațiilor. Și-au câștigat acest loc, îl merită. Știu că, într-o zi, vor fi alături de noi, oficial”, a subliniat oficialul NATO.