Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a acuzat joi Statele Unite că s-au aflat în spatele puciului ratat din 2016, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Departamentul de Stat de la Washington a respins imediat acuzaţia, 

Soylu a declarat ziarului Hurriyet că “este foarte clar că Statele Unite sunt în spatele (evenimentelor din) 15 iulie. FETO a fost cea care le-a executat la ordinele lor”, iar “Europa a fost entuziasmată”. Ministrul a susţinut că şi-a exprimat încă de la început acest punct de vedere.

Ankara a acuzat de mult şi în repetate rânduri de tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, soldată cu peste 250 de morţi, o presupusă reţea condusă de clericul musulman Fethullah Gulen, cunoscută în Turcia sub acronimul FETO. Gulen, un fost aliat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, trăieşte în exil în SUA, care au respins cererea Turciei de a-l extrăda. El a negat orice implicare în puci.

Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Statele Unite nu au fost implicate în niciun fel în tentativa de lovitură de stat din Turcia, din 2016, şi au condamnat-o imediat.

Foto: eurasiatimes.org