Militarii români, răniţi în misiuni, care au participat în acest an la Jocurile Invictus, desfăşurate la Haga, au fost medaliaţi la sediul Ministerului Apărării Naţionale. 
Distincţiile înmânate de ministrul Vasile Dîncu au fost conferite de preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru dăruirea şi profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României. Spiritul Invictus a fost evocat de Vasile Dîncu în discursul său.
El a oferit membrilor lotului Invictus Ordinul Meritul Sportiv și Medalia Meritul Sportiv, conferite de Președintele României, „în semn de apreciere a rezultatelor obținute la evenimentul competițional Invictus Games Haga 2022, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României”.
„Spiritul Invictus înseamnă un nou tip de atitudine. Invictus nu este numai o poveste frumoasă, ci este şi o atitudine dezirabilă pentru ceea ce înseamnă România viitorului, a avea încredere în forţele proprii şi a crede că poţi în fiecare moment să te depăşeşti pe tine şi condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea“, a declarat Vasile Dîncu.

Foto: MApN