O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a adus  joi, 17 decembrie, din Germania, echipamente de terapie intensivă destinate unităților medicale din România pentru tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania.

Cu același zbor au fost repatriați și militarii români care au fost răniți în Afganistan și care au fost tratați la Centrul Medical Regional Landstuhl.

Militarii răniți în Afganistan vor fi internați în Centrul de Asistență Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniți în Teatrele de Operații din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde vor fi evaluați de o comisie medicală.

În funcție de rezultatul investigațiilor clinice și paraclinice, pacienții vor beneficia de tratamente medicale de specialitate, asistență și consiliere psihologică și programe de recuperare neuromotorie postoperatorie, adaptate și individualizate la fiecare caz în parte.

Activitatea se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Foto: Landsthul Fisher House

Video AICI