Militarii din Mali i-au arestat luni pe președintele țării, premierul și ministrul Apărării din guvernul interimar al țării după o remaniere a cabinetului, spun surse diplomatice și guvernamentale citate de Reuters, potrivit France24.

Președintele Bah Ndaw, prim-ministrul Moctar Ouane și ministrul apărării Souleymane Doucoure au fost duși la o bază militară din Kati, din apropierea capitalei Bamako, au spus sursele.

Arestările aduc noi incertitudini privind situația acestei țări din Africa de Vest, după ce o lovitură de stat militară din august 2020 l-a răsturnat de la putere pe președintele Ibrahim Boubacar Keita.

Ndaw și Ouane fuseseră însărcinați să supravegheze o tranziție de 18 luni care să aducă țara înapoi sub guvernare civilă, însă mulți politicieni, atât din guvern, cât și din opoziție au fost îngrijorați de faptul că armata deține pozițiile cheie.

Arestările au avut loc după anunțul unei remanieri guvernamentale, prin care au fost înlocuiți doi membri ai juntei militare care preluase puterea în august.

Foto: Amadou Keita/ Reuters