În baza militară Camp Butmir din Sarajevo, s-a desfășurat în aceste zile o ceremonie de medaliere a militarilor participanți la misiunea EUFOR Althea.
Ceremonia internațională de medaliere a fost condusă de către reprezentantul național al Romaniei, locotenent-colonelul Mihai Moga, militar cu experiență și veteran al teatrelor de operații din Afganistan, Irak și Kosovo, aflat la cea de-a opta misiune internațională.
Comandantul EUFOR, generalul maior Alexander Platzer, a adresat mulțumiri atât militarilor pentru implicarea și contribuția lor la misiune, cât și familiilor acestora și celor dragi, care, în aceste momente greu încercate și cu multe restricții din cauza pandemiei de COVID-19, îi sprijină necondiționat şi îi așteaptă acasă.
La activitate au fost medaliați 105 de militari din 11 state contributoare cu forțe la misiunea EUFOR, în prezența mai multor oficiali din cadrul misiunilor diplomatice de pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei.
Invitații speciali români la această ceremonie au fost ministrul-consilier pe probleme politice, consulare şi economice, Cornel Burcea, şi atașatul militar al României la Sarajevo, colonelul Robertino Ciobanu.
Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului COVID-19.
Sursă text/foto: cpt. Anca Ciornei, Christian Feusthuber