Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a evidenţiat rolul jucat de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, în istoria ţării sale şi a lumii, felicitându-l marţi cu prilejul împlinirii a 90 de ani de viaţă, transmite EFE.

”Dumneavoastră aparţineţi pe bună dreptate pleiadei de persoane extraordinare şi strălucitoare, de oameni de stat importanţi din epoca modernă care au exercitat o influenţă semnificativă în istoria patriei şi cea mondială”, a scris Putin în telegrama de felicitare adresată lui Gorbaciov şi dată publicităţii de Kremlin.

Preşedintele rus a adăugat că este încurajator faptul că ”marea experienţă profesională” şi ”potenţialul creator” al lui Gorbaciov îl ajută astăzi ”să participe activ la activitatea socială şi educaţională populară, să acorde atenţie punerii în aplicare a proiectelor umanitare internaţionale”.

La rândul său, Gorbaciov a declarat într-un interviu acordat agenţiei TASS, difuzat marţi, că ”este evident că este nevoie de schimbări. Nu contează cum se numesc. Reforme, ‘perestroika’, proces prin care ţara să progreseze către o viaţă normală, demnă, pentru toată lumea”. În opinia sa, marea cauză a vieţii sale a fost ‘perestroika’, procesul de schimbări pe care l-a impus la sosirea sa la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietică, în 1985.

Detalii AICI

Foto: stiri.md