„Dacă, ferească Dumnezeu, aceste arme sunt folosite împotriva teritoriului rus, atunci forţele noastre armate nu vor avea altă opţiune decât să vizeze centrele de decizie”, a spus Dmitri Medvedev, şef adjunct al consiliului naţional de securitate din Rusia.

„Desigur, trebuie luat în seamă că centrele de decizie în acest caz nu sunt, din păcate, localizate pe teritoriul Ucrainei”, a continuat acesta în interviul acordat Al Jazeera.

Oficialii de la Moscova au acuzat NATO de utilizarea războiului din Ucraina pentru iniţierea unui război împotriva Rusiei. De asemenea, Medvedev a avertizat că luptele din Ucraina împing lumea tot mai aproape de un Armageddon (n.r. sfârşit al lumii) nuclear.

Declaraţiile lui Medvedev vin după ce  SUA au anunţat că vor livra Ucrainei sisteme de rachete cu precizie ghidată, cu condiţia ca acestea să nu fie folosite pentru a lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei. Kremlinul nu crede, însă, în declaraţiile făcute de Zelenski şi Biden în acest sens. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, „SUA pun intenţionat gaz pe foc”.