Cel puţin 23 de persoane au fost ucise în cursul unei operaţiuni a poliţiei desfăşurată într-un cartier defavorizat din Caracas, a afirmat, duminică, o organizaţie venezueleană pentru apărarea drepturilor omului, informează Agerpres, care citează AFP.

“Potrivit surselor noastre oficiale, 23 de persoane şi-au pierdut viaţa” într-o operaţiune efectuată vineri şi sâmbătă de Forţele speciale de acţiune (FAES) ale poliţiei naţionale în La Vega, un mare cartier din vestul Caracasului, a declarat pe Twitter Marino Alvarado, directorul organizaţiei neguvernamentale PROVEA, calificând operaţiunea ca “masacru”.

Marino Alvarado a precizat că informaţiile ONG-ului se bazează pe scurgeri din rândul poliţiei, mărturii furnizate de apropiaţi ai persoanelor ucise şi articole din presa locală.

Autorităţile nu au publicat niciun comunicat oficial în legătură cu acest fapte. Cu toate acestea, cotidianul Ultimas Noticias, apropiat puterii preşedintelui Nicolas Maduro, a raportat un bilanţ de 23 de morţi, fără alte detalii.

Foto: hrw.org