Președintele PSD a transmis pe Facebook că se gândește, alături de miniștrii Finanțelor și Muncii, la ”noi propuneri de ajutor temporar pentru perioada iernii”. Marcel Ciolacu a menționat în mesajul său creșterea indemnizației minime.
”Am cerut miniștrilor Finanțelor și al Muncii date la zi despre veniturile pe familii, pentru a ne putea gândi la noi propuneri de ajutor temporar pentru perioada iernii. Așa am făcut iarna trecută, vrem să continuăm pe această cale! Când mărești procentul cu 10%, cu 5%, indiferent cu cât mărești, sunt niște categorii vulnerabile. Avem obligația de a veni pentru ei și cu ceva direct! Vor fi resursele! Este obligat statul român să găsească aceste resurse”, scrie președintele PSD.
Marcel Ciolacu a mai spus că PSD a reușit să-și convingă partenerii de guvernare ca pensiile să fie majorate cu cel puțin 10%, de la 1 ianuarie 2023.
”Majorarea propusă de PSD se bazează pe o analiză economică serioasă care include impactul bugetar și sursele de finanțare pentru susținerea acestei măsuri. Avem vreo 5,5 milioane de persoane active și vreo 5 milioane de pensionari. Ambele categorii trebuie abordate în proiectul de buget pe anul viitor. Cu acest proiect am mers în coaliție: există un minimum 10% la pensii și un salariu minim pe economie de 3000 de lei”, a mai transmis Ciolacu, pe Facebook.

Foto: Marcel Ciolacu/Facebook