Liderul PSD a spus că nu crede că va exista un Consiliu extraordinar JAI, pentru că l-am avea degeaba, în condiţiile în care Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României.

“Locul României este în spaţiul Schengen. Vom vedea în perioada următoare cum, poate de data aceasta o să ne coordonăm paşii mult mai bine. Vedem cu ce veşti o să vină preşedintele României după data de 15 decembrie, de la Consiliul European. Din câte ştiu eu, în acest moment, nu este pe ordinea de zi, dar un membru poate ridica această problemă. Nu cred că vom avea un Consiliu Extraordinar JAI, pentru că am avea degeaba, între timp Austria îşi menţine poziţia de a vota împotriva aderării României”, a declarat liderul PSD.

“Să nu scoatem din context, totuşi, refuzul Austriei total nejustificat, pentru că nu a existat până acum, de la cancelarul Austriei sau de la ministrul de interne o justificare plauzibilă în ceea ce priveşte acest vot şi trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat. Eu cred că a fost doar un interes meschin intern în alegerile interne din Austria, ceea ce nu se face la nivelul Uniunii Europene, unde, totuşi, trebuie să găsim solidaritatea între state şi nu interesele mici de grup, de partid şi electorale. Uniunea Europeană s-a creat pentru cu totul şi cu totul altceva”, a subliniat Marcel Ciolacu.