Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a acordat un interviu acordat agenţiei Reuters, la aproape trei luni de la momentul formării actualei coaliţii de guvernare. Social-democraţii şi liberalii, foştii lor rivali, nu s-au pus de acord asupra impozitării, creşterii pensiilor şi salariilor, precum şi asupra măsurilor de sprijin în condiţiile creşterii facturilor la energie.

Agenţiile de rating şi observatorii internaţionali şi-au exprimat îndoiala că această coaliţie va fi una de lungă durată, în condiţiile în care România a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, a afirmat pentru Reuters că majoritatea parlamentară de care beneficiază actuala coaliţie va contribui la depăşirea crizei sanitare, energetice şi economice.

„Când ai o astfel de majoritate, trebuie să-şi propui să faci lucruri îndrăzneţe. Cred că actuala coaliţie de guvernare va funcţiona cel puţin până în 2024. Cred că are un viitor după 2024 cu aceeași structură.

Nu poţi face anumite lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică”, a precizat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Facebook