Cea de-a XIV-a ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a debutat luni, 4 iulie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti.
Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre.
Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.
Timp de șapte zile, vor fi organizate activităţi interactive prin care participanţii îşi vor testa limitele sub îndrumarea instructorilor militari. Drumeții, şedinţe de alpinism, mişcări de instrucţie de front, tehnici de supravieţuire în natură (procurarea apei şi hranei, aprinderea focului, crearea de capcane, orientarea în teren folosind harta şi busola), metode de traversare a unui curs de apă şi alte elemente de bază de tactică militară, adaptate pentru vârsta participanților, vor fi ingredientele principale ale unei experienţe unice.
Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov și Covasna, precum şi obiective turistice din zonă.
La tabără vor participa 32 de elevi, fete şi băieţi, din întreaga ţară – 4 elevi instituţionalizaţi, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și 4 elevi cu situație socială defavorizată, selectați cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, ceilalți 24 fiind câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 10 – 17  mai 2022.

Sursa: MApN