Ministerul Apărării Nationale se situeaza pe locul doi, dupa Ministerul Afacerilor Interne, in topul celor mai urmarite institutii de stat, pe retelele sociale. MApN a devenit activ în ultimii doi ani și pe TikTok, platforma folosită în special de adolescenți, unde a adunat până acum aproape 4 milioane și jumătate de aprecieri.
Sunt clipuri care au depășit trei milioane de vizualizări. Pe această rețea, MApN încarcă în special filmări de la antrenamentele militarilor:

lt. Radu Chirilă, Ministerul Apărării Naționale: “Am fost la liceele militare și am discutat cu cei care au intrat în anul 1 și 2 că suntem de ceva timp pe TikTok. Mulți ne-au spus că informațiile și clipurile de pe TikTok i-au infuențat să dorească să afle mai multe informații despre cariera militară.”

Cea mai veche prezență online a Ministerului Apărării este contul de Facebook: deschis în 2012. Între timp, oamenii care se află în spatele succesului de pe internet au devenit adevărați influenceri. Treptat, aproape toate unitățile mari din MApN au fost încurajate să-și deschidă conturi de Facebook. Astfel că acum echipa de comunicare a ministerului are în grijă 150 de pagini oficiale.

MApN își lansează anul acesta propriul podcast și va avea și cont de LinkedIn, rețeaua profesională care are deja peste trei milioane de conturi înregistrate în România.

Sursa foto: MApN