Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o serie de poze cu pompierii români care intervin pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. „În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze”, mai arată sursa instituţia.

Ei sunt:

– Ştirbu Alexandru, 36 ani, pompier din Buzău;

– Ioniţă Marian, 32 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Stănilă Marian, 36 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Botezan Radu, 30 ani, pompier din Alba;

– Radu Laurenţiu, 46 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Liviu Comăneanu, 32 de ani, pompier din Bucureşti.

Ei sunt doar 6 dintre pompierii români care s-au oferit voluntari pentru a merge să stingă incendiile din Grecia.

Joi, în jurul orei 11.00, au fost anunţaţi:

– Cine se oferă voluntar pentru a merge în Grecia? Aţi văzut incendiile de acolo. Au nevoie de ajutor.

– Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunţăm familiile?

– În seara aceasta trebuie să fim la Bucureşti, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiţi!

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze. Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz! Tuturor celor 108 pompieri români aflaţi în Grecia: Să vă întoarceţi sănătoşi acasă! Vă salutăm cu respect şi ne mândrim cu voi!”, arată postarea de duminică pe pagina de Facebook a MAI.

Pompierii români au intervenit duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari, anunţă IGSU. La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne. Alături de ei au fost 4 ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delagat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne