15 plicuri cu droguri au fost găsite de poliţiştii bistriţeni asupra a doi tineri aflaţi într-un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Bistriţa care face legătura dintre zona industrială şi pădurea-parc Schulerwald, potrivit datelor comunicate sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Drogurile au fost descoperite în timpul unei acţiuni desfăşurate în seara zilei de vineri.
”În cadrul acţiunii desfăşurate ieri (vineri – n.r.), în jurul orei 20,00, pe raza municipiului Bistriţa, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au observat un autoturism parcat, iar ocupanţii acestuia având un comportament neobişnuit. În autoturism au fost identificaţi trei tineri din Şieu Odorhei şi Bistriţa, cu vârste cuprinse între 21 – 22 de ani. În urma controlului, asupra a doi dintre aceştia poliţiştii au descoperit 15 plicuri care conţineau substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Plicurile cu substanţe au fost ridicate, urmând a fi înainte structurii competente în vederea efectuării de cercetări”, potrivit IPJ.
Vineri seara, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa – Biroul Ordine Publică şi Biroul Rutier, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Compartimentului Prevenire a Criminalităţii şi Biroul Siguranţă Şcolară, jandarmi, elevi din cadrul şcolilor de poliţie şi specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistriţa-Năsăud au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului şi consumului de droguri, precum şi prevenirii victimizării minorilor.
Oamenii legii au fost prezenţi în parcuri, zone de agrement şi zona mall-urilor, unde au legitimat peste 30 de persoane şi au oprit pentru control 11 autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testaţi cu aparatul etilotest.
Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunii au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 1.000 de lei.