Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, la Antena 3, că Ministerul Afacerilor Interne a întocmit un plan de acţiune privind managementul unui aflux masiv de refugiaţi din Ucraina. “România este o ţară sigură. România este un stat membru al NATO şi ne bucurăm de toate garanţiile de securitate care derivă din acest statut. Nu asistăm pasiv la toată această desfăşurare de forţe şi evenimente care se petrec în proximitatea României. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite pentru asigurarea unui răspuns integrat la această criză, inclusiv în ceea ce priveşte implicaţiile unei posibile migraţii necontrolate.

Concret, efortul structurilor ministerului Afacerilor Interne se va concentra pe câteva direcţii foarte clare care vizează în primul rând asigurarea securităţii în sistem integrat a frontierelor de stat.

Identificăm zonele pe unde ar putea intra migranţi în România, a spus ministrul de Interne Lucian Bode.

Sunt în reverificare toate locaţiile din planul de evacuare pentru situaţii de urgenţă şi sunt verificate facilităţile care pot fi puse la nevoie pentru refugiaţi, dacă va fi cazul”, a mai spus ministrul de Interne.

Sursa foto: MAI