Un experiment făcut în direct, vineri seara, la Digi24, cu medicul Valeriu Gheorghiță alături, a arătat că pentru București nu mai sunt locuri libere pentru programarea la vaccinările din etapa a doua.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că această situație reflectă, de fapt, că sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face față ritmului de cereri pentru vaccinare.

În prima zi a etapei a doua, a fost un număr impresionant de înscrieri. Aproape 200.000 de români s-au înscris chiar în prima zi a campaniei. Toate locurile rezervate bucureștenilor s-au epuizat în doar câteva ore, iar un loc liber va fi disponibil abia peste 20 de zile. Situația s-ar putea schimba, însă, în curând, pentru că sunt așteptate doze suplimentare de vaccin și noi centre de vaccinare.

„O să verificăm într-adevăr dacă sunt toate sloturile ocupate (în București). Ne vom uita la numărul de programări din toate județele, din toate punctele de vaccinare și în funcție de ritmul de programare, o să încercăm să redistribuim, tocmai pentru a crește accesul persoanelor care realmente doresc să se vaccineze”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță.