Începând de martie, 01.02.2022, Ghișeul de relații cu publicul de la sediul Direcției Generale de Pașapoarte din strada Nicolae Iorga, nr. 29, sector 1, București, este relocat din incinta corpului A parter, în corpul E parter.

Relocarea are drept scop optimizarea și fluidizarea serviciilor adresate în mod direct cetățenilor, precum și îndeplinirea standardelor de securitate a muncii impuse în contextul pandemic COVID-19.

Ghișeul de relații cu publicul oferă un grad sporit de accesibilitate și confort pentru cetățeni și un spațiu de birou optimizat pentru angajații Direcției Generale de Pașapoarte care desfășoară activități de lucru cu publicul.

Cu această ocazie, a fost creat un cadru consistent pentru eficientizarea întregii activități prin implementarea unei infrastructuri moderne.

Reamintim cetățenilor că la Ghișeul de relații cu publicul din cadrul Direcției Generale de Pașapoarte se pot depune atât personal, cât și prin intermediul poștei electronice:

– cereri pentru studierea dosarului personal de pașapoarte;- cereri de eliberare a adeverinței pentru scutire de taxe vamale/ exercitarea dreptului la liberă circulație în străinătate/ istoric pașapoarte;
– cereri de furnizare a datelor despre cetățenia română din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple;
– petiții.

În ceea ce privește cererile privind eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare, precizăm că, în Bucureşti, acestea se pot depune la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte București cu sediul în Plaza Romania, b-dul. Timişoara, nr 26, sector 6 sau la punctul de lucru
din ParkLake Shopping Center, strada Liviu Rebreanu, nr. 4, sector 3.

Sursa: MAI