Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au tras mai multe focuri de armă, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Localnicii din Ilia au sunat, duminică, la 112, după ce au observat că pasagerul unui autoturism care  circula prin localitate, pe Drumul Naţional 66A Deva – Lugoj, a tras mai multe focuri de armă.

Poliţiştii au reuşit identificarea în trafic, pe raza localităţii Dobra, a autoturismului din care au fost executate focurile de armă. După oprirea autoturismului, conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani şi pasagerul, în vârstă de  23 de ani, ambii din comuna Dobra, au fost conduşi la sediul unităţii pentru audieri, după ce în autoturism, la picioarele pasagerului din dreapta, a fost identificat un pistol neletal din categoria celor supuse autorizării. În autoturism, în urma controlului, au fost găsite 96 de cartuşe (muniţie aferentă armei neletale) şi 19 cuţite de vânătoare”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspect

Cei doi tineri sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, arma şi muniţia în cauză fiind ridicate în vederea expertizării şi a stabilirii provenienţei.

Potrivit poliţiştilor, pasagerul ar fi achiziţionat recent arma neletată, fără a deţine documente de provenienţă ori autorizare şi ar fi dorit să o „testeze”, executând mai multe focuri de armă între satele Răduleşti, Bujoru şi Lăpuşnic, din comuna Dobra.

Foto: IPJ Hunedoara

Sursa: Adevărul