Ministerul Apărării Naţionale a suspendat prima fază a licitaţiei pentru proiectului de investiţii „Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu”, aprobat prin H.G. nr. 366 din 2020, în valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA.

Cel mai probabil, una dintre firmele participante a depus contestaţie, în cadrul primei faze, care are o valoare totală alocată de aproximativ 2,148 mld. lei, fără TVA.

Licitaţia are ca obiect servicii de proiectare, de asistenţă a proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor, precum şi execuţia lucrărilor aferente unor obiective de infrastructură din cadrul proiectului de investiţii menţionat mai sus. Valoarea totală estimată a acestui prim contract este de aproximativ 1,434 miliarde lei, fără TVA, arată MApN.

În acest moment, procedura se află în faza finală a etapei I, când s-au selectat candidaturile care au îndeplinit toate cerinţele de calificare şi selecţie, inclusiv de deţinere a avizului de securitate pentru acces la informatii clasificate secret de serviciu.

„Depunerea ofertelor tehnice şi financiare pentru etapa a II-a a procedurii de achiziţie este planificată pentru data de 20 ianuarie 2022,” comunică instituţia militară.

Sursa foto: Facebook/Baza 57 aeriană Mihail Kogălniceanu