In data de 23 septembrie, a avut loc, la Budapesta, a III-a competitie memoriala “Somorjai Gábor” (in memoria unui tanar ofiter de politie din trupele speciale, care a decedat).
Din partea MAI a participat o echipa IGJR, condusa de domnul general Liviu Uzlau, prim-adjunct (“Uzzi”, cum e cunoscut in tara, dar si printre colegi de breasla din strainatate, inclusiv din Ungaria), formata din cadre ale Gruparii Mobile Ploiesti si o echipa SIAS Bucuresti, coordonata (inclusiv in teren) de catre domnul Frigyes Tánczos din cadrul SIAS Harghita (“Friczi”, cum e cunoscut in toata Romania).
Competitia a fost castigata (atat la general, cat si la sectiunea dedicata exclusiv structurilor de tip SWAT) de catre echipa SIAS .
Echipa IGJR, una foarte tanara, aflata la prima competitie internationala, a obtinut un onorabil loc 8 .
A fost o mare onoare sa ii vedem in actiune pe colegii nostri, dar mai ales la festivitatea de premiere.
De asemenea, a fost o bucurie sa ii auzim pe unii “adversari” unguri ai colegilor din MAI cum strigau “Hai, jandarmii” sau “”Hai, SIAS” si chiar “Hai, Romania”.
Mama si tatal lui Somorjai Gábor au fost foarte emotionati si au multumit colegilor romani pentru modul in care “au luptat” in memoria fiului lor.
Evenimentul a fost un bun exercitiu de diplomatie publica.

Foto:Facebook/Poliția Română