Ministerul de Externe de la Moscova acuză Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii de implicare în procesele politice interne ale R.Moldova. Autoritățile ruse îndeamnă oficialii europeni și americani să se abțină să intervină și ”să nu depășească normele de etică diplomatică”. Ceea ce fac oficialii occidentali, susțin autoritățile ruse, ”contribuie la o polarizare și mai mare a societății moldovenești”, relatează RFI.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, oficialii occidentali, săptămâna trecută, ”și-au continuat încercările de a se amesteca în treburile interne ale Republicii Moldova”.

Reacția Externelor de la Moscova vine după ce mai mulți oficiali europeni și americani s-au arătat extrem de îngrijorați după ce deputații socialiști și cei ai Partidului Șor, au votat ”Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, prin care deputații și-au exprimat dezacordul cu decizia Curții privind existența condițiilor pentru dizolvarea Parlamentului”.

Un alt motiv a fost anularea de către parlamentari a deciziei din 2019 privind numirea actualului președinte al Curții Constituționale.

Foto: Twitter MFA Russia