Aproape 170 de amenzi, în valoare totală de 252.800 lei, au fost aplicate în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, a informat, joi, Jandarmeria Capitalei.

“În continuarea măsurilor luate ziua de marţi, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost aplicate alte 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare. Total sancţiuni contravenţionale aplicate până în prezent: 168 de sancţiuni, în valoare totală de 252.800 lei”, se precizează într-un comunicat al Jandarmerie Bucureşti.


Ministerul Afacerilor Interne a precizat că, în intervalul 8,00 – 10,45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine.

“Ulterior, în jurul orelor 11,15, o parte din aceştia, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine”, menţiona MAI.

Sursa foto: Digi24