Ministrul apărării israelian, Benny Gantz, şi-a exprimat luni dorinţa ca Israelul să achiziţioneze o a treia escadrilă de avioane stealth de ultimă generaţie F-35 din SUA, exprimându-şi de asemenea speranţa că acest contract va fi încheiat înainte de încheierea mandatului preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, la 20 ianuarie, informează  Agerpres, care citează Reuters.

Israelul poartă de ceva timp discuţii cu Washingtonul cu privire la modalităţile ce i-ar permite să-şi menţină avantajul militar în regiune, după ce administraţia Trump a aprobat anul trecut o posibilă vânzare de aparate F-35 către Emiratele Arabe Unite. Înainte de aceasta, respectivele avioane erau disponibile în regiune doar pentru Israel.

“Fără îndoială, avem nevoie să extindem reţeaua de aparate F-35. În prezent avem două escadrile. Consider că putem extinde această reţea. Aceasta le-am cerut eu americanilor”, a declarat Gantz pentru Ynet TV.

Gantz nu a precizat numărul de avioane F-35 pentru noua escadrilă, însă oficiali israelieni au declarat că cele două escadrile deja comandate de Israel includ 50 de aparate.

Foto: f35.com