Specialiștii israelieni au dezvoltat un nou echipament de camuflaj, care are capacitatea de a ascunde semnătura termică a corpului, făcând astfel inutile sistemele cu termoviziune, informează jns.org.

„Kit 300” a fost dezvoltat de Polaris Solutions, folosind materiale speciale de ascundere vizuală termică (TVC). Acest lucru a condus la dezvoltarea unei foi de camuflaj ușoare care se poate dubla și ca targă, a spus Gal Harari, șeful Direcției Detectoare și Imagistică a Ministerului Apărării din Israel.

Harari a explicat că, deși adversarii Israelului și-au îmbunătățit capacitatea de a identifica soldații IDF(Israel Defense Forces)  folosind camere avansate, inclusiv camere termice și echipamente de vizionare nocturnă, până în prezent nu a existat o investiție foarte mare în camuflaj în Israel.

În cel de-al doilea război din Liban din 2006, unitățile de teren ale IDF au experimentat direct această provocare, a remarcat Harari.

„Una dintre lecțiile personale ale soldaților de luptă de la sol este că acest lucru necesită o soluție”, a spus el, descriind motivația Polaris Solutions pentru a dezvolta noul produs.

Compania Polaris Solutions este formată din personalul IDF care a luat parte la astfel de bătălii.

Foto: jns.org