Inspectoratul de Poliţie al judeţului Arad a anunţat că face verificări pentru a stabili, dacă au fost încălcate normele deontologice, în urma evenimentului în care un poliţist a scos pistolul în trafic, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, după ce un şofer turc a devenit agresiv verbal.

Potrivit IPJ Arad, poliţistul se afla în autospeciala de Poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase, şi a intenţionat să oprească un TIR, însă şoferul nu a oprit maşina.

”Din primele verificări, s-a stabilit că un poliţist al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflându-se în timpul serviciului, a pus în funcţiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier. Şoferul acestuia nu a oprit, continuându-şi deplasarea, fiind ulterior oprit pe D.N. 7, la intersecţie cu breteaua de coborâre de pe A1”,  potrivit  IPJ Arad.

În cele din urmă, şoferul turc a coborât din TIR şi a devenit agresiv verbal, moment în care poliţistul a scos pistolul din toc. ”Conducătorul auto, un cetăţean turc, a coborât din autoutilitară şi a devenit agresiv prin vorbe şi comportament, motiv pentru care agentul de poliţie a întins mâna pentru a păstra o distanţă de siguranţă. Totodată, a scos pistolul din toc, arma fiind orientată în plan vertical. Conducătorul auto şi-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a înmânat documentele solicitate de poliţist, în urma verificărilor nefiind constatate nereguli”, a mai transmis IPJ Arad.