Aflat într-o vizită la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, presedintele Klaus Iohannis a anunţat că statul român are în vedere achiziţionarea unor avione de ultimă generaţie, de tip F-35. Potrivit preşedintelui, ţara noastră va continua să modernizeze capabilităţile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Şeful statului a arătat că „noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficienţă ridicată a tuturor misiunilor specifice”. 

„Procesul de modernizare a Forţelor Aeriene nu se va opri însă aici”, a afirmat şeful statului, completând că  România are în vedere şi achiziţionarea unor avioane de ultimă generaţie, F-35”. 

Presedintele a mai spus ca România va continua să „modernizeze capabilităţile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”. „În acelaşi timp, vom acorda şi pe mai departe o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare, atât prin efort naţional, cât şi în context multinaţional. Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrităţii teritoriale şi securitatea cetăţenilor, precum şi pentru acordarea de sprijin statelor aliate şi partenere, în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate, constituie o prioritate a politicii externe şi de securitate a ţării noastre”, a mai spus şeful statului. 

Potrivit preşedintelui, „creşterea rezilienţei, atât la nivelul structurilor militare, cât şi la nivelul instituţiilor publice şi al societăţii în ansamblu reprezintă o direcţie principală de acţiune subsumată implementării Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării”. 

Sursa foto: Digi24