În timpul unei bătălii cruciale, un general a hotărât să atace, cu toate că armata sa era cu mult depăşită numeric de inamic. El era încrezător în victorie pentru că se bizuia pe Dumnezeu, dar oamenii săi erau cuprinşi de îndoială. În drum spre câmpul de luptă s-au oprit la o biserică și s-au rugat cu toții. După ce s-a rugat împreună cu soldaţii săi, generalul a scos o monedă şi a zis:
– Voi arunca acum moneda. Dacă nimereşte capul vom câştiga, căci Dumnezeu voiește să câștigăm, dacă e pajura vom pierde. Acum e momentul pentru ca destinul să ni se arate.
Zis şi făcut. A aruncat moneda în aer. Toţi aşteptau cu nerăbdare să vadă ce le-a hotărât soarta. A ieşit capul. Soldaţii au răsuflat uşuraţi. Plini de încredere au atacat armata inamică şi au ieşit victorioşi. După bătălie un locotenent remarca:
– Nimeni nu poate schimba destinul!
– Într-adevăr! i-a replicat generalul şi i-a arătat locotenentului moneda falsificată, Aceasta avea capul pe ambele părţi.
– Dumnezeu nu predestinează pe nimeni căci ce judecată ar mai putea fi aceea. A crede înseamnă a te și încrede! Mulți spun că au credință, dar nu se încred. Eu astăzi m-am încrezut în Dumnezeu și am ieșit biruitor!

Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!
O zi binecuvântată de Domnul!
p. Ignatie