La un examen din al doilea an de studii al facultăţii de medicină, unul dintre profesori făcu tuturor o supriză, atunci când înmână subiectele. Unul dintre studenți, ca întotdeauna, citi mai întâi repede toate subiectele, dar când ajunse la ultimul, rămase derutat: “Numele femeii de serviciu care face curat în universitate?” În mod sigur, și-a zis studentul, o fi vreo glumă a profesorului. O văzuse de multe ori pe femeia de serviciu. Era înaltă, cu părul cărunt, şi să fi avut în jur de cincizeci de ani. Dar, cum era să-i ştie numele? La sfârşitul examenului, îi prezentă foaia de examen profesorului, fără să fi răspuns însă nimic la ultima întrebare, atât de neaşteptată. Înainte să se fi terminat examenul totuşi, unul dintre studenți îl întrebă pe profesor dacă ultimul subiect conta la nota finală a examenului. “Fără îndoială că da”, răspunse profesorul. “De-a lungul carierelor voastre, veţi cunoaşte o mulţime de persoane. Toți sunt importanți. Toți merită atenţia şi îngrijirea voastră, chiar dacă ele vi se adresează doar cu un simplu «bună ziua»!”

Niciodată nu au uitat acea lecţie. Şi mai descoperiră că numele femeii de serviciu era Maria.

CU TOŢII SUNTEM IMPORTANŢI, indiferent dacă suntem bogați sau săraci, culți sau inculți, evoluați sau nu, inteligenți sau proști, frumoși sau urâți, școliți ori nu.

Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

O zi binecuvântată de Domnul!

p. Ignatie