Poliţia Română atrage atenţia asupra unui atac phishing pe email: „Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite>”.

Poliţia prezintă un atac care are în centru o bancă. Hackerii încearcă să îi înşele pe oameni spunând că au contul blocat şi trebuie să îşi actualizeze datele.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU aţi dat curs <invitaţiei neobişnuite> de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului şi încercăm să nu cădem <pradă> acestor atacuri de tip #phishing”, este mesajul postat de Poliţia Română.

Rugămintea poliţiştilor este aceea de a discuta cu bunicii sau persoanele dragi care pot fi vulnerabile în faţa acestor situaţii.

„Verificaţi cu atenţie adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceţi date personale şi asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. Vă invităm să trimiteţi acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, continuă mesajul.