India a aprobat un acord pentru fabricarea a 83 de aeronave de luptă ușoară (LCA Mk1A), în valoare de 6, 56 miliarde de dolari,  destinate forțelor aeriene, într-un mare impuls pentru industria aeriană internă, sute de furnizori fiind așteptați să primească comenzi în cadrul programului Make in India, informează The Economic Times.
Potrivit sursei citate, avioanele LCA vor fi coloana vertebrală a forțelor aeriene în anii următori și vor oferi noi oportunități de locuri de muncă, deoarece furnizorul principal Hindustan Aeronautics Limited NSE 9,62% (HAL) va acționa ca o organizație umbrelă care va încuraja sectorul privat.
Avionul Tejas este un supersonic cu un singur motor, ușor, extrem de agil, cu mai multe roluri. Are un sistem de control al zborului (FCS) fly-by-wire digital quadruplex . Aeronava cu aripă delta este concepută pentru „luptă aeriană” și „sprijin aerian ofensiv”, cu rolul secundar „recunoaștere” și „anti-navă”.
Avionul  este alimentat de un motor turbofan General Electric GE 404F2 / J-IN20 care asigură o tracțiune maximă de 5618 kgf.