La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 804 posibile infracțiuni, dintre care peste 20% au fost sesizate din oficiu.

Polițiștii au prins în flagrant 122 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale, și au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional.

De asemenea, au fost identificați 48 autori în 46 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 37 de autori de infracțiuni care au săvârșit 34 fapte penale.

În urma activităților desfășurate pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 562 de permise de conducere și 247 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 8.110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.5 milioane de lei.

De asemenea, angajații IGSU au efectuat 140 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 434 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 124.500 de lei.

În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.395 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, luni, au fost salvate nouă persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 90.401 de persoane și de 32.912 de mijloace de transport.
În urma efectuării formalităților de control au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 233.000 de lei.
De asemenea, polițiștii de frontieră au depistat 18 migranți ilegali.

Sursa: MAI